Så tager vi hul på forårets torsdagskoncerter. …

Så tager vi hul på forårets torsdagskoncerter.

Vi starter med den første af de i alt 8 DMA prisvindende artister nemlig Big Creek Slim, som på aftenen spiller sammen med sin bror Morten Rune.

Big Creek Slim og Morten Rune spiller live på Gustav Wieds.
Kunstnernavnet Big Creek Slim dækker over Ikast store blues talent Marc Rune og Morten Rune er såmænd bror og i øvrigt til daglig frontfigur i bandet Ellie.
Den autodidakte blues-sanger, guitarist, mundharpespiller og sangskriver Marc Rune – alias Big Creek Slim – er en helt unik personlighed på den danske – og internationale – blues-scene. Manden, der er født i 1983 i Ikast i ”det mørke Jylland,” er i besiddelse af en stemme, der vil få dig til at gå bagover. Selvom manden er hvid og dansk, lyder han nemlig knaldhamrende sort og amerikansk. Og Big Creek Slim står for beskidt blues med masser af ægte blues ”feeling” som få andre (europæiske) blues kunstnere.
I 2006 definerede Marc Rune sig virkelig som blues-mand. Snart drog han på en længerevarende blues-pilgrimsrejse til de amerikanske sydstater, hvor han i 2007 indspillede sit i blues-kredse meget roste debut-album Tumbleweeds. Her medvirker for eksempel den sorte piano-legende Henry Gray, kendt fra sin tid med Howlin’ Wolfs orkester. Marc Rune har desuden spillet med eks-Rolling Stones guitaristen Mick Taylor samt med Omar & the Howlers. Med Tumbleweeds under bæltet vendte Marc Rune tilbage til Danmark og spillede nogle få koncerter, men så måtte han atter ud i verden. I de senere år har Marc Rune boet i Brasilien, hvor han lever af at spille blues på gader, stræder, værtshuse og klubber med mere. Men han er heldigvis i Danmark for tiden og spiller nu igen på Gustav Wieds og denne gang som duo med sin bror Morten Rune. I 2015 og 2016 fik Big Creek Slim en pris i Danish Music Awards for bedste blues udgivelse og årets Bluesnavn i 2015 var såmænd også Big Creek Slim.
Morten Rune er ligeledes et kæmpe talent med både guitar og stemme og det bliver spændende at høre de to fyre den af i kælderen. Det bliver helt sikkert en intim oplevelse med to kraftfulde stemmer og masser af lækkert guitarlir.

https://www.youtube.com/watch?v=lkkV7EOEv5A